Lomaosake
omaloma.net
 


Usein kysyttyä

Päivitetty 23.3.2018

Mikä on viikko-osake?

Viikko-osake on kiinteistöosakeyhtiön osuus joka oikeuttaa hallitsemaan kyseisen huoneiston viikon ajan 1-52 viikon väliltä niin kuin kalenteriviikkoja vuodessa. Lomaosake on taloudellisempaa omistaa; maksat vain siitä mitä käytät. Kaikki lomakeskukset ovat viiden tähden mukavuuksilla.

Omistamisen etuudet ja oikeudet?

Omistat omat lomasi, voit lainata viikkoa sukulaisille, voit myös vuokrata ja näin saada lisätuloja, siirtää omistus oikeuden vaikka lahjana, myydä, tai vaihtaa. Lomanvaihtojärjestelmän avulla valittavina on yli 4500 lomakohdetta ja yli 80 maata. Lomailet viiden tähden luksus-lomakeskuksissa.

Mikä on yhtiövastike?

Kiinteistöyhtiön kaikki kulut on jaettu osakkaiden määrällä ja näin saatu tasavertainen vastike viikkoa kohden eli vain yksivastike per vuosi. Kotimaan kohteissa vastike on suuruusluokkaa 70-450 e/vuosi riippuen siitä kuinka monelle henkilölle huoneisto tarjoaa mukavuudet.

Mistä vastike muodostuu?

Vastike on sinun vakuutuksesi siitä että kohde säilyy aina upeassa kunnossa. Se kattaa mm. lämmityksen, siivouksen, puhtaanapidon, verot, isännöinnin, vuosikorjaukset, vakuutukset, kiinteän kaluston, kalusteiden ja laitteiden korjauksen ja uusimisen, veden, tv-luvat sekä lisäpalvelut: mm. latumaksut, lasketteluliput, kylpyläliput (lisäpalveluiden saatavuus vaihtelee kohteittain).

Vain yksi viikko vuodessa?

Jos omistuksessasi on vain yksi viikko, voit tarpeittesi mukaan vuokrata lisäviikkoja. Jäsenenä saat hintaetua ja halutessasi voit jopa käyttää seuraavan vuoden viikon etukäteen.

Aina sama lomakohde?

Lomanvaihtojärjestelmän kautta voit vaihtaa lomaviikkoa mielin määrin 1-52 viikon välillä ja suomessa on noin 30 lomakeskusta. Omistus on aina kohdistettu johonkin -ns. ankkuriviikko joka pitää sinut loman syrjässä kiinni.

Lomanvaihtomaksu?

Lomanvaihtojärjestö perii vaihdosta pienen maksun (noin 150 e kotimaassa). Siinä ovat kaikki kustannukset isoltakin perheeltä.

Miten matkustan lomakohteeseen?

Kotimaassa vaikka omalla autolla, junalla tai bussilla. Usein lomakeskusten suunnittelussa on otettu huomioon alueen suosio. Ulkomaille lentäen lomanvaihtojärjestelmät välittää jäsenilleen edullisia lentoja. usein samoilla koneilla kuin pakettimatkatoimistojen lomalaiset, mutta hieman edullisimmin. Yleinen väärä käsitys on että vain kalliilla reittilennoilla pääsee perille. Nykyään on kuitenkin paljon halpalentoyhtiöitä jotka tarjoavat edullisia lentoja ja osakkeenomistajat voivat kuljettaa majoituksen omaloma-osakkeen muodossa mukana ympäri maailman.

Varainsiirtovero?

Osakkeenomistajan vaihdoksessa tulee suorittaa varainsiirtovero joka on 2,0% kauppasummasta (myös vaihtokaupoissa). Lain mukaan ostajan tulee huolehtia maksusta kahden kuukauden kuluessa. Kaupan osapuolet voivat sopia varainsiirtoveron maksamisesta muullakin tavalla.

Voiko saada etuja jos ei omista omaa lomaosaketta?

Lomanvaihtojärjestelmät vaativat jäseniltään osakkeen omistusta; se on ns. pääsylippu loppuelämän puoli-ilmaisiin lomiin. <

Valokuvien käyttö

Omaloma.netin valokuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia. Niiden luvaton käyttö on tekijänoikeusrikkomus josta ilmoitamme viranomaisille. Jos haluat julkaista kuviamme esim. toisen verkkopalvelun myynti-ilmoituksessa, ota yhteyttä omaloma.netiin.©2023 Omaloma.net